top of page
RUST IN JE KOT traject
nessie-22.jpg

Het RUST IN JE KOT exclusieve begeleidingstraject

voor hoogopgeleide ouders die al alles hebben geprobeerd.

Door middel van mijn unieke zelf ontwikkelde van HEL NAAR HEMeL methodiek coach ik je kind en jou en je partner in 6 maanden naar een gezin

- waarin normale gesprekken kunnen zonder roepen en tieren

- waarbij op vakantie gaan niet voelt als een survivaltocht

- waarin je 's avonds toekomt aan een moment met je partner ipv uitgeput voor de TV in slaap te vallen

met als resultaat dat je een gelukkig kind krijgt waarvan je zeker weet dat het zijn/haar plan trekt in zijn volwassen leven.

 

Wat doen we in het traject?

Het traject is in een kleine selecte groep en tegelijk hyper persoonlijk.

We werken aan de hand van de 3 stappen van de hel naar HEMeL methode

Stap 1: H-erkennen

Je leert je kind door en door kennen. Waardoor je ook weer de kwaliteiten van je kind duidelijker ziet. En je kind zoveel beter begrijpt. Ook jezelf neem je onder de loep, zodat je ook lief kan zijn voor jezelf.
 

Je wordt je bewust van wat er precies allemaal speelt nog voor het escaleert. Is er teveel spanning en prikkels?  Of net te weinig spanning en uitdaging? 

Je herkent de dansjes die jij en je partner, jij en je kind doen in de situaties waar je altijd maar tegen aanloopt en het meest hinder van ondervindt. Zodat je daar in een latere fase verandering in kan brengen.

HANDIGE TOOL: Daarvoor gebruiken we het stoplicht dat in de oefenbox zit die je thuis toegestuurd krijgt, waardoor iedereen in één oogopslag weet of je kind in het groen, oranje of rood zit.

Stap 2: EM-pathie

Je leert met jezelf, met je partner en met je kind communiceren op een VERBINDENDE manier, in het heetst van de strijd. Zodat je praat over wat er ècht toe doet, wat er ècht belangrijk is.

Jij en je kind leren vanuit empathie ook grenzen stellen en respecteren in plaats vanuit een straf-of beloningsreflex.

Dit zorgt voor een versteviging en verdieping van de band met jezelf, je partner en je kind.

HANDIGE TOOL: Om het gesprek te starten heb ik de '1,2,3, 4 - hoedje van papier' ontworpen, die uiteraard ook in de oefenbox zit.

Stap 3: L-oslaten en leren

De rugzakjes en gevoeligheden uit het verleden die je vandaag nog hinderen om die mama of papa te zijn die je zo graag wil zijn, ga je verwerken en loslaten.

Je maakt samen met je gezin de afspraken als team, spreekt af hoe jullie elkaar ondersteunen zodat iedereen zijn plekje binnen het gezin krijgt en volop kan bloeien.

HANDIGE TOOL: Team-tijd, de tool die je inzet bij de team meeting van je gezin met een heuse agenda van de dag, een timekeeper, en afspraken kader! Allemaal te vinden in de oefenbox, dus.

Uiteraard weet ik dit allemaal super logische dingen zijn die je ook zelf kan bedenken, of hebt gelezen in mijn boek, ik werk ook niet voor niets voor niets met intelligente ouders *wink*. In fact, eigenlijk weet je alles al, maar toch lukt het niet.

De moeilijkheid zit hem er vooral in om deze dingen in je dagdagelijkse leven in te passen en er een reflex van te maken, zodat je er zelfs in de meeste verhitte momenten spontaan naar teruggrijpt. De concrete toepassing is namelijk voor ieder gezin anders en dat is waar ik jou het verschil in help maken

Praktische details

Het is een exclusief groepstraject met hoogopgeleide ouders die op hetzelfde niveau in hun leven staan. Zodat je ook met en van elkaar kan leren en tegelijk is het kleinschalig zodat je volledig persoonlijke feedback krijgt op alle stappen die je zet.

In de 6 maanden hebben we in een systeem van 2 weken wel en1 week pauze een online sessie die doorgaat tot al je persoonlijke vragen zijn beantwoord, zodat we de hel naar HEMeL methode samen finetunen en implementeren volledig op maat van je gezin.
Kun je er niet bij zijn, dan is dat geen probleem omdat alle sessies worden opgenomen en later terug te kijken zijn.

Je kind begeleid ik via boost-sessies en een live moment vol leerplezier samen met de andere vurig sensitiefjes.

Je krijgt een jaar toegang tot de toolbox van de volledige HEL naar HEMeL methode met korte video's en super praktische korte oefeningen.

Het programma is zo opgebouwd dat alle stappen makkelijk in je eigen gezin én op de manier die bij jullie past zijn te implementeren.

Samenwerken met mij geeft het beste resultaat als je in je eigen ziel durft kijken en een goed zicht hebt op de struikelblokken in jullie gezin. Ik ben niet de juiste persoon om je te helpen als je ervan overtuigd bent dat je kind het enige probleem is.

Als je interesse hebt, boek dan hier je afspraak om te zien of je een goeie match bent om met dit traject de rust in je kot terug te brengen. Als het een YES is, dan kunnen we deze week nog beginnen met onze samenwerking! 

bottom of page