Hey ik ben Nessie 

Nessie als mama

al sinds ik 3 jaar was, wilde ik dolgraag mama zijn. Die droom realiseren verliep echter heel moeizaam. 
Vandaag ben ik dolgelukkige mama van 3 meisjes: een fantastische plusdochter, een gevoelige bomenklimster en een lief knuffelberinnetje. Droom uitgekomen, einde verhaal, dus, zou je denken. Of net niet, want het moederschap zette alles op zijn kop...

Zeepbel

Ik dacht dat dat het moederschap ervoor zou zorgen dat alle puzzelstukjes in elkaar zouden vallen. Ik zou eindelijk innerlijke rust vinden. Mijn hartenwens was immers uitgekomen. Toch liep het zo niet. Al van heel jong zag ik hoe elk van mijn dochters  een heel eigen en verschillende persoonlijkheid hadden.

Fantastisch vond ik dat, en beangstigend tegelijk, want ja ik wou vooral geen fouten maken in hun opvoeding.Ik droomde over rozegeur en maneschijn, maar de gehoopte roze wolk bleek een illusie.

Van bij de geboorte werd ik geconfronteerd met de extreem pittige persoonlijkheid van mijn eerste dochter. Ik begreep al vlug dat al mijn overtuigingen over omringen met liefdevolle warmte en consequent opvoeden om zo 18 jaar later een perfect afgewerkt product aan de maatschapij af te leveren, een grote zeepbel was. Het ouderschap bleek een enorme worsteling met hoe ik het zag en wat mijn kind wou. Amper 4 jaar oud en mijn dochter discussieerde mij al onder tafel. Ik die advocate was geweest en dagelijks met vakbonden werkte !

Vaak ontplofte ze ook met zoveel kwaadheid en kracht in dat kleine lijfje, dat er dingen kapot gingen. Haar proberen knuffelend te kalmeren bijna een gevecht werd. Ik besefte hoe mijn fysieke overmacht op den duur het enige zou zijn waarmee ik nog autoriteit kon laten gelden. En dat was voor mij onacceptabel. Geweld kon en mocht geen plaats krijgen in mijn gezin, zelfs geen pedagogische tik. 

 

Op zoek

Dus ging ik op zoek naar hoe ik hen liefdevol en met meer respect voor wie zij diep vanbinnen zijn, kon helpen opgroeien èn hoe ik tegelijkertijd de broodnodige grenzen kon handhaven. 

Binnen hoogsensitiviteitskringen vond ik wel herkenning, maar bleek ik toch ook nog een beetje de vreemde eend in de bijt. Hoe zat dat dan met mijn dochter die heel sterk voor zichzelf opkwam en niet als een fragiel vogeltje ineendook, allesbehalve zelfs, terwijl ze duidelijk wel heel gevoelig was. 

De puzzel begon in elkaar te vallen toen ik het stukje vurig (strongwilled, temperamentvol) ontdekte.

Het is een lange zoektocht geweest, langs therapeuten, ontelbare oudercursussen, stapels opvoedboeken, een boel verkeerde diagnoses (ADHD, autisme) door kinderpsychologen, intensieve ergotherapie, kindercoaches, hoofdbrekens over al dan niet overstappen naar een meer passende school, inschakelen van alle mogelijke zorg ook via het leerlingenbegeleidingscentrum en heel veel werken aan mezelf. 

 

Gaandeweg heb ik manieren en handvaten gevonden die meer rust in mezelf en mijn gezin brachten.  Met het volste vertrouwen in de toekomst van mijn opengebloeide vurig sensitiefjes.

Nessie als coach

Ik heb oprecht een grote liefde voor de eigenschappen 'vurig sensitief' ontwikkeld. Mijn praktijk is dan ook toegespitst op de begeleiding van volwassenen, ouders en/of kinderen die vurig sensitief zijn via coachingstrajecten op maat. .

Zelf vurig sensitief zijnde doe ik dat met de nodige dosis humor, warmte en directheid. En hoe groter de uitdaging, hoe liever ik me erin vastbijt. Dat is waarom mijn cliënten ook net mij kiezen: omdat ik tot de kern ga, omdat ik hen echt begrijp, wéét waarover ik spreek, omdat ik niet aan lapmiddeltjes doe. Ik ben er voor diè vurig sensitieve mensen, die klaar zijn om grondig en duurzaam te investeren in zichzelf.

 

Nessie schrijft

In 2019 zag mijn eerste boekenbaby  'Vurig Sensitief Opvoeden' het levenslicht om ouders van gevoelige kinderen met pit handvaten te geven. Ik schreef hetook om vurig sensitiviteit bekend en toegankelijker te maken bij het grote publiek. En met succes, want inmiddels gingen er meer dan 3000 exemplaren over de toonbank.

En goed nieuws: er komt in 2021 nog een boek aan voor vurig sensitieve volwassenen ook!

Je bent met 

warmte welkom !

  • Facebook Social Icon
  • Instagram Social Icon

 

 

 

 

VURIG SENSITIEF

Contact: Nessie De Zitter

info@vurigsensitief.com

 0032 473 950 420

Temse, België

 

Ondernemingsnummer 0669 808 061

IBAN: BE97 7512 0844 4249