top of page

Hey ik ben Nessie 

Schermafbeelding 2024-01-30 om 12_edited

Nessie in een notendop

 • Mama van 3 dochters , waaronder 2 vurig sensitiefjes
   

 • Voormalig advocate en expert in omgaan met vakbonden
   

 • Schrijfster van de besteller VURIG SENSITIEF OPVOEDEN
   

 • Ontwikkelde het 3 stappenplan van de ‘hel naar HEMeL’ methode specifiek voor vurig sensitieve gezinnen 
   

 • Woonachtig in het avontuurlijke Waasland ( pal in de driehoek Gent, Antwerpen, Brussel)
   

 • In love met Porto (de stad) en NY
   

 • Zot van Starbucks koffie, boeken en felle kleuren
   

 • Voor een dagje Efteling mag je me altijd wakker maken
   

 • De enige huishoudelijke taak waar ik naar uitkijk is was opvouwen terwijl ik Netflix
   

 • Groot supporter van meisjes die de wereld veroveren en jongens die hun tranen tonen en vice versa

Als mama

Ik dacht dat het moederschap ervoor zou zorgen dat alle puzzelstukjes in elkaar zouden vallen. Mijn hartenwens was immers uitgekomen. Toch liep het niet zoals verwacht. Al van heel jong zag ik hoe elk van mijn dochters  een heel eigen en verschillende persoonlijkheid hadden.

Van bij de geboorte werd ik geconfronteerd met de extreem pittige persoonlijkheid van mijn eerste dochter. 

Ik begreep al vlug dat mijn ideaalbeeld van consequent en liefdevol opvoeden een grote zeepbel was.
 

Het ouderschap bleek een voortdurende worsteling met hoe ik het zag versus wat mijn kinderen wilden. Amper 4 jaar oud en mijn dochter discussieerde mij al onder tafel ! Ik, die advocate was geweest en dagelijks met vakbonden werkte.

De puzzel van mijn gezin begon pas ècht in elkaar te vallen toen ik het stukje vurig (strongwilled, temperamentvol) ontdekte.

Het is een intense zoektocht geweest, langs therapeuten, ontelbare oudercursussen, stapels opvoedboeken, een boel (deels verkeerde) diagnoses (ADHD, autisme, hoogbegaafdheid), intensieve ergotherapie, kindercoaches, hoofdbrekens over de juiste school en vooral heel veel werken aan mezelf. 

Gaandeweg heb ik manieren en handvatten gevonden die meer rust in mezelf en mijn gezin brachten. Vandaag  heb ik dan ook het volste vertrouwen in de toekomst van mijn opengebloeide vurig sensitiefjes.

Als coach

Na jaren van teamcoaching en training geven in zelfontplooiing, zette ik 7 jaar geleden de stap naar een volledig zelfstandige praktijk.

Het was wellicht geen toeval dat de eigenschappen 'vurig sensitief' voortdurend opdoken bij mijn cliënten. Ik merkte dat ik vooral voor hen het grootste verschil kon maken. Daarom ging ik me specialiseren in de pittige combinatie van hoogsensitiviteit met een sterke wil (vurig sensitief). Mijn praktijk is sinds een aantal jaar dan ook volledig toegespitst op hoogopgeleide ouders en/of kinderen die vurig sensitief zijn via begeleidingstrajecten 

Zelf vurig sensitief zijnde, doe ik dat met de nodige dosis humor, warmte en directheid. Hoe groter de uitdaging, hoe leuker ik het vind. 

 

Als auteur

In 2019 zag mijn eerste boekenbaby  'Vurig Sensitief Opvoeden' het levenslicht om ouders van gevoelige kinderen met ontploffingsgevaar handvatten te geven. Ik schreef het ook om vurig sensitiviteit bekend en toegankelijker te maken bij het grote publiek. En met succes, want inmiddels gingen er meer dan 5000 exemplaren over de toonbank.

Maar er is nog meer, want er komt ook een boek aan voor vurig sensitieve volwassenen !

bottom of page